Waar wordt Clipso® plafond- en wandsystemen van gemaakt?

Clipso® bestaat uit een polyester geweven doek met een polyurethaan coating, vrij van PVC (niet elastisch), zeer sterk en duurzaam (10 jaar garantie), milieuvriendelijk (A+ certificering), zeer hygiënisch (sanitised), brandveilig, thermisch en akoestisch isolerend en draagt zorg voor een zeer homogene afwerking en uitstraling.

Hoe wordt een Clipso® spanplafond geplaatst?

Een Clipso® plafond kan op slechts 12mm onder het bestaande plafond worden gemonteerd met een naadloze overspanning van 5,10 meter breed en een nagenoeg oneindige lengte. Installatie is schoon en geurloos en in tegenstelling tot PVC-plafonds behoeft de ruimte niet te worden verhit.

Is Clipso® recyclebaar?

Ja, het is 100% recyclebaar.

Kan een Clipso® plafond gereinigd worden?

Ja, het kan eenvoudig gereinigd worden met lauwwarm water. Voor ernstige vervuiling is een speciaal reinigingsmiddel ontwikkeld. U mag geen andere middelen dan water of Clipso® cleaner gebruiken om het doek te reinigen. Wanneer u dit toch doet, bestaat de kans dat de beschermlaag aangetast wordt.

Zijn er akoestische Clipso® plafond- en wand oplossingen?

Ja, het Clipso Acoustique® concept bestaat uit plafond- en wandbekledingen die uitstekende resultaten bieden in geluidsabsorptie en nagalmtijd.

Kan Clipso® worden bedrukt/beprint?

Ja, met uitzondering van het vuil- en waterafstotende Clipso Nostain® kunnen alle bekledingen worden beprint tot een breedte van 5,10 meter en een nagenoeg oneindige lengte. Bij de akoestische bekledingen heeft een print geen nadelige gevolgen voor de akoestische eigenschappen.