Menu Verlichting

Een lichtplafond, innovatief en sfeermakend

Een lichtgevend plafond vervult de rol van plafond en verlichting. Direct licht met de uitstraling van indirect licht. Uitgevoerd in akoestisch, met of zonder print, kleurenwissel RGB of biodynamisch daglicht. Toepasbaar als designobject in publieke ruimtes of als professionele toepassing in ruimtes waar veel van de visuele functie wordt gevraagd, zoals de medische en zorgsector.

De combinatie van het lichtdoorlatende Clipso Translucent® en volspectrum LED verlichting geven een optimaal resultaat voor een perfecte helderheid, een optimale kleurweergave en een minimum aan contrast en schaduw. Om een stabiel lichtbeeld te verkrijgen kan daglichtafhankelijke verlichting worden toegepast waarbij het lichtniveau zich automatisch aanpast naar gelang de hoeveelheid binnenvallend daglicht. Altijd en overal hetzelfde luxniveau. De toepassing van deze translucente plafonds zal niet alleen zorgen voor meer gelijkmatigheid, maar ook voorkomen het (directe) verblinding van de lampen en waarborgen het een lage luminantie. (helderheids- en contrastverschillen). Contrastverschillen tussen de ‘oogtaak’ en het ‘blikveld’ kunnen zorgen voor adaptieproblemen; vermoeidheid die ontstaat doordat onze ogen steeds moeten wennen aan het verschil in licht en donker.

Naast de vele voordelen op het gebied van verlichting maken specificaties als akoestische absorptie, antibacterieel, onderhoudsvrij , brandveiligheid en duurzaamheid het een ideaal product voor talloze toepassingen

Een lichtplafond, aangepast op uw wensen

Een lichtplafond of lichtwand kan als designobject worden toegepast in publieke ruimten of zakelijke interieurs. Met of zonder print, in een vaste kleur of dynamisch RGB; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Lichttechnische groothandel
Toch liever geïntegreerde spots in plaats van een lichtplafond? Als groothandel in verlichtingsarmaturen leveren wij nagenoeg alle merken verlichting en onze lichtadviseurs helpen u graag met het ontwerpen van een lichtplan.

Licht is sfeer. Sfeer betekent het oproepen van bepaalde emoties. De mens reageert sterk op sfeer en past zijn houding daar op aan. Iedere ruimte vraagt dan ook om zijn eigen sfeer, passend bij de functie van de ruimte. De productiviteit op een werkvloer vraagt om een ander type verlichting dan de cultuur van een kantoor, de sfeer van een ontvangsthal, etc. Hoe moeten we ons voelen in een ruimte? Ontspannen, productief, actief? Welke uitstraling willen we? Huiselijk, uitnodigend, zakelijk, ontspannen, sober, trendy?

In samenwerking met de opdrachtgever, architect, interieurbouwer of installateur ontwerpen wij lichtplannen, aangepast aan de individuele wensen van de klant. De daarbij behorende functionele eisen, het interieur, de mensen die er in moeten leven of werken en de verschillende omgevingsfactoren worden hierin meegenomen.

Ook facetten als kleurstelling, gebruikte materialen, eventueel thema, de beoogde uitstraling, routing, maatvoering en dergelijke zijn zeer essentieel voor het tot stand komen van een lichtplan. Ook het energieverbruik en nieuwe productontwikkelingen worden hierbij niet vergeten. Uit deze gegevens kan worden opgemaakt welk type verlichting in welke intensiteit moet worden toegepast.

Vrijblijvend een afspraak?

Bent u geïnteresseerd in Clipso akoestische plafonds en wanden? Wij informeren u graag, maak gerust vrijblijvend een afspraak. Wij helpen tevens graag bij het ontwerpen en installeren van uw project!

Bel 0543 216 220 of Afspraak maken

Bekijk onze collectie

Bekijk voorbeelden van Clipso in verschillende ruimtes en kleuren in onze 3D configurator en ontdek alle mogelijkheden.

Naar de 3D configurator

Vrijblijvend een offerte

Bent u geïnteresseerd in mogelijkheden en prijzen van onze lichtoplossingen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Tevens helpen wij u graag bij het ontwerpen en installeren van uw projecten

Ja, ik wil een offerte

Bestel eenvoudig in onze webshop

Wij hebben recentelijk onze webshop gelanceerd, zodat u eenvoudig inzicht heeft in ons uitgebreide assortiment en eenvoudig kunt bestellen

Webshop bezoeken

PolyGroup dealerschap

Word ook dealer van PolyGroup en vergroot uw mogelijkheden binnen de projectmarkt. Met een dealerschap profiteert u naast onze ervaring in projectinrichting over interessante inkoopcondities, een uitgebreid assortiment en uitgebreide projectondersteuning

Word ook dealer

Gerelateerde projecten

Wij zijn PolyGroup Benelux

Import, distributie en installatie van spanoplossingen

Officieel distributeur van Clipso

Als importeur levert Polygroup het revolutionaire Clipso®; een ware revolutie op het gebied van plafond- en wandbekledingen, zowel wat het concept als de installatiewijze betreft. Clipso® biedt een voor spanplafonds nooit eerder gekende sterkte en duurzaamheid en is zeer breed toepasbaar.

Werkwijze en toepassingen

Projecten

Op een project krijgt u van ons een supervisor / uitvoerder toegewezen en hij is de onmisbare schakel tussen u en onze montageploegen.

Voormontage

In onze werkplaats vindt de prefabricage plaats in een gespecialiseerde en gecontroleerde omgeving. We beschikken over tal van bewerkingsmachines voor hout en aluminium waarmee wij klantspecifieke interieuroplossingen en de meest complexe architectonische ontwerpen kunnen realiseren.

Montage & installatie

Onze montageteams bestaan uit een netwerk van ervaren monteurs, verspreid over de gehele Benelux, en zijn stuk voor stuk specialisten in het plaatsen van spanplafonds, wanden, akoestische absorptiematerialen en verlichting.

Veiligheid

Veiligheid is niet vanzelfsprekend! De medewerkers in de eindmontage beschikken over een VOL-VCA certificaat en certificaten voor het bedienen van vorkheftrucks en hoogwerkers en worden voortdurend bijgeschoold op het gebied van veiligheid. Regelmatig worden er intern toolboxmeetingen georganiseerd en vinden er werkplekinspecties plaats op het project. Er wordt projectmatig uitsluitend gewerkt volgens het V&G-plan (Veiligheid- en Gezondheidsplan)en een TRA (Taak Risico Analyse) brengt alle risico´s in kaart.